Kattenspeeltjes voor verschillende situaties uitgelegd

Kattenspeeltjes voor verschillende situaties uitgelegd

Kattenspeeltjes. Iedere Poezenbaas heeft ze in huis. Van groot tot klein en van speelhengels tot interactieve denkspelletjes. We kunnen er geen genoeg van krijgen én er is altijd wel ruimte voor nog een extra speeltje. Wat hebben die katten van ons het toch goed hé? In dit blog vertellen we je graag wat meer over al de verschillende kattenspeeltjes en in welke situatie je ze het beste kan gebruiken.

Samen uit, samen thuis

Niet alleen is beweging voor ons mensen belangrijk, maar het is ook net zo belangrijk voor je kat. Ongeacht hoe je kat is. En er gaat niks boven wat quality time met je kat en om samen lekker te spelen. Dit kun je doen met een speelhengel, zodat jouw handen veilig zijn voor de scherpe nageltjes van jouw kat ;). Je hebt deze speelhengels in allerlei soorten en maten. De een heeft een veertje aan het uiteinde en de ander is weer met een muisje. Genoeg keuze dus. Bij Poezenbazen vind je de leukste hengels voor jou en je kat. 

Naast het spelen met een té leuke speelhengel, kun je je kat ook plagen met een laserlampje. Hoe leuk is dat?! Voor katten bestaat er geen moeilijkere prooi dan het onbereikbare laserlampje. Hoe hard ze het ook proberen, ze zullen het rode stipje nooit te pakken krijgen. Om ze toch een beetje te troosten - en om eventueel slecht gedrag te voorkomen - kun je je kat na het spelen met het laserlampje verwennen met een lekker snoepje. Want dat heeft hij dan absoluut wel verdiend, toch?

Twee kittens die spelen met hengel waar een vis van stof aan hangt.

Wordt het de lama of toch de Fetch 'N Treat?

Heb je als Poezenbaas een keer geen zin om met je kat te spelen, omdat je gefocust bent op die o-zo-spannende Netflix serie bijvoorbeeld? Dan zijn er genoeg andere speeltjes beschikbaar voor jouw kat waar hij zich mee kan vermaken! Naast de standaard (maar zeker ook leuke speelmuizen) zijn er ook té gekke KONG Softies lama knuffels voor jouw kat. De lama is gevuld met ritselpapier én catnip om jouw kat uit te dagen en heeft nog een leuke extra eigenschap: wanneer aan het staartje wordt getrokken, begint de lama te trillen en te zoemen. Ideaal om het jachtinstinct van de kat aan te wakkeren en zo verveling te voorkomen! 

Wil je misschien iets spannenders voor je kat? Probeer dan de Fetch ‘N Treat eens uit! Met dit speeltje wordt jouw kat steeds uitgedaagd om de bal te vangen. Je kunt je kat trainen om zelf de bal terug in de machine te stoppen, zodat hij geheel op eigen houtje kan gaan spelen. Als je kat de bal vangt en terug in de machine stopt, dan krijgt ie een snoepje.

KONG Softies Buzzy Llama EU

KONG Softies Buzzy Llama EU

  • Draait en maakt geluidjes
  • Zacht en knuffelig
  • Met kreukelgeluidjes
Bekijk product

 

Voor de gevorderde kat

Bij het alleen spelen kunnen we nog een stapje verder gaan. De lama en de racebaan zijn voor de beginners. Dit spelletje is echt wel next level.  Zonder verstand spelen met een lama is hartstikke tof - begrijp me niet verkeerd - maar hoe vet is het, dat als je nadenkt en iets goed doet, je er een beloning voor krijgt?! Spelen én er iets lekkers voor krijgen is toch te mooi om waar te zijn? Ja. Maar het bestaat echt. 

Daag je kat uit met dit bordspel wat bestaat uit vijf verschillende spellen, met verschillende moeilijkheidsgraden. Leg een snack of brokje in de tunnel, in een vakje, een gleuf, tussen de pinnen of in een van de bakjes. Jouw kat zal zijn pootjes en behendigheid moeten gebruiken om de beloning te pakken te krijgen. Dit is ook te doen met gewoon voer, waardoor je kat langer bezig zal zijn met eten en dus minder de kans heeft zijn voer naar binnen te schrokken. En wat het helemaal perfect maakt: de onderkant van het bord is voorzien van antislip, waardoor het bord niet verschuift tijdens gebruik. Hoe tof is dat?

AFP Interactief voedseldoolhof

AFP Interactief voedseldoolhof

Bekijk product

 

Scoor jouw kattenspeeltjes bij Poezenbazen

Wij hebben verschillende soorten kattenspeeltjes voor allerlei type katten. Of je nu graag samen speelt of je kat alleen laat spelen, bij Poezenbazen kun je altijd terecht voor de meest simpele kattenspeeltjes én interactief speelgoed die de zintuigen prikkelen. En weet je wat nog beter is? Je krijgt een gratis (speel)doos bij verzending van de producten! Waar wacht je nog op?

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering