Kat binnenhouden met oud en nieuw

Kat binnenhouden met oud en nieuw

Een kat binnenhouden met oud en nieuw raden wij enorm aan. Misschien houd jij niet van vuurwerk, door alle knallen en flitsen. Jouw kat houdt er al helemaal niet van. Wist jij namelijk dat katten veel beter kunnen horen dan wij? Daarom zijn die dagen richting oudjaar ontzettend stressvol voor ze, omdat alle knallen veel harder bij jouw kat binnenkomen. Om ervoor te zorgen dat je kat oud en nieuw goed doorkomt, kun je jouw kat daarom het best de laatste dagen van het jaar binnenshuis houden.

 

 

Waarom moet je je kat in huis houden met oudjaar?

Vuurwerkknallen zorgen ervoor dat jouw kat angstig kan worden. Daarom moet je je kat binnenhouden met oud en nieuw. Op deze manier weet je zeker dat jouw kat veilig is en niet uit paniek wegrent en verdwaalt. Probeer je huis zo in te richten, dat je kat zo min mogelijk meekrijgt van alle knallen en lichtflitsen. Dit kun je doen door:

 1. Alle (rol)luiken en gordijnen dicht te doen.
 2. Ramen en deuren dicht te houden.
 3. Lampen in alle ruimtes aan te laten, zodat de lichtflitsen minder zichtbaar zijn.
 4. De radio of televisie aan te zetten om het geluid van buiten te verminderen.
 5. Deuren in huis open te laten, zodat je kat zich kan verstoppen in kasten en kamers.
 6. Supplementen aan je kat te geven, zoals antistressmiddel voor katten. Zo krijgt jouw kat minder mee van de stressvolle situatie.

Hoe kun je je kat binnenhouden tijdens oud en nieuw?

Tegenwoordig zijn er niet alleen tijdens oud en nieuw meer knallen te horen. Vaak hoor je de eerste vuurwerkknallen al een paar weken van tevoren. Hoe dichter we bij oudjaarsavond komen, hoe meer vuurwerk er al illegaal wordt afgevuurd. Houd daarom je kat de laatste dagen al binnen, omdat er dan al volop wordt geknald. 

Dit kan misschien resulteren in een discussie met jouw kat die gewend is om elke dag lekker naar buiten te gaan. We raden je aan toch je kat gewoon binnen te houden met oud en nieuw, zodat je zeker weet dat je kat veilig is en niet angstig wordt. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren dicht zijn, zodat je kat niet stiekem naar buiten kan rennen.

 

 

Kom samen met je kat goed de feestdagen door

De feestdagen horen leuk te zijn voor zowel jou als je dieren. Kies daarom voor het binnenhouden van je kat rondom oud en nieuw en volg de tips op die we hierboven hebben opgesomd. Zo ervaart jouw kat minder stress en kunnen jullie samen binnenshuis genieten van deze decemberdagen.

 

Excellent HempOne Powder Hond en Kat

 • Vermindert spanning en stress bij je kat
 • Gemakkelijk te mengen met het voer
 • Smaakt goed en 100% natuurlijk
Bekijk product
Moser Prima Tondeuse

Excellent Antistressmiddel voor Kat

 • Voor stressvolle momenten zoals de feestdagen
 • Het duurt minimaal 14 dagen voordat je kat iets merkt
 • Bevat verschillende vitaminen en mineralen

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering