Je kat uit de kerstboom houden

Je kat uit de kerstboom houden

Katten & de kerstboom: hoe houd je je katten uit de kerstboom?

Fonkelende lichtjes, kerstboom takken om aan te krabben, kerstballen die zo lekker bungelen… Je begrijpt vast wel dat zo’n kerstboom zeer interessant is voor een kat. Valt jouw kat de kerstboom niet aan? Dan heb je geluk! De meeste katten vinden de kerstboom namelijk maar wat interessant. Als jouw kat wel jouw prachtige kerstboom in gevaar brengt, wil je natuurlijk weten hoe je je kat hier van weerhoudt. Wij geven je de beste tips om je kat af te leren de kerstboom aan te vallen!

6 tips om jouw kat uit de kerstboom te houden

Heb jij een kat die snel in de kerstboom klimt of andere gekke capriolen uithaalt in of bij de kerstboom? Dan heb je zeker weten wat aan deze tips!

Tip 1: Zet de kerstboom op een strategische plek

Wanneer je je kerstboom gaat optuigen, plaats deze dan niet naast een lage kast of tafel. Hiermee is het namelijk makkelijker voor jouw poes om in de boom te klimmen. Zorg ook dat de kerstboom stevig staat. Verzwaar ‘m door de boom in een zwarte bak te plaatsen, bijvoorbeeld. Ook kun je de boom stevigheid geven door hem met een haakje aan de muur te bevestigen.

Tip 2: Gebruik veilige versiering

Dé gouden tip: gebruik plastic kerstballen. Als deze uit de boom vallen doordat je kat ermee speelt, vallen ze niet stuk en kun je ze gewoon terughangen in de boom. Ook is het slim om eventuele kerstballen die wél breekbaar zijn, hoger op te hangen, zodat je kat er niet bij kan. Gebruik geen engelenhaar of lametta als je een poezenbaas bent, want dit spul is erg giftig voor katten. Wist je trouwens dat dennennaalden ook giftig zijn voor katten? Als je een echte kerstboom in huis haalt, zorg er dan voor dat je dagelijks de gevallen dennennaalden opruimt.

Tip 3: Een bak met potgrond afdekken met plastic folie

Nog iets waar een kerstboom zich goed voor leent en waar je misschien niet direct aan denkt? Katten vinden het fantastisch om hun behoefte te doen in potgrond! Haal jij dus een boom in huis inclusief kluit en gebruik je potgrond om hem te verstevigen? Dan moet je er behoed op zijn dat jouw kat de potgrond als toilet gebruikt! Om dit te voorkomen kun je het best de potgrond afdekken met plastic folie. Zo voorkom je dat je kat in de potgrond gaat graven of er zelfs z’n behoefte in doet. 

Tip 4: Gebruik kabelbeschermers om kapotte snoeren te voorkomen

Wat ook zeer interessant is voor katten, zijn de snoeren van de kerstlichtjes. In de snoeren van de lampjes zitten namelijk weekmakers die voor sommige katten lekker zijn om in te bijten. Bescherm daarom je katten én je snoeren door de snoeren weg te werken door middel van kabelbeschermers of een kabeldoos. Zo zijn al je snoeren ook nog eens mooi weggewerkt.

Tip 5: Schenk weinig aandacht aan je kerstboom

Nog een tip die we willen meegeven is om je kerstboom zo min mogelijk interessant te maken. Stuur je katten bijvoorbeeld even naar de gang als je de kerstboom optuigt. Zien hoe jij met de kerstboom en alle lichtjes en fonkelende voorwerpen bezig bent, maakt de boom namelijk alleen maar interessanter. Ook kun je de takken van de boom insprayen met citrus, dit ruikt onaantrekkelijk voor katten.

Tip 6: Leid je kat af!

De laatste tip die we hebben is om je kat af te leiden met andere, veel interessantere speeltjes! Speel met je kat en daag hem of haar uit, zodat je kat veel te moe is om zich nog bezig te houden met de kerstboom. Bij Poezenbazen vind je de allerleukste speeltjes. Van speelballen met catnip tot interactieve speeltjes, hengels en krabborden; Poezenbazen heeft het in huis! Afleiding genoeg dus!

 

JW JW Cataction Rattle Ball

JW JW Cataction Rattle Ball

 • Makkelijk vast te grijpen
 • Onweerstaanbaar ratel geluid
 • Natuurlijk rubber
Bekijk product
Robocat Robocat Pink Mouse

Robocat Robocat Pink Mouse

 • Geactiveerd met bewegingssensor
 • Heeft lampjes, werkt met 3 AAA- batterijen
 • In de staart zit MADNIP
Bekijk product

Cat Dancer Regenboog Cat Charmer

 • Gemaakt van veilige materialen
 • Niet te verscheuren
 • Hengel kan niet breken

Bekijk product

AFP AFP Cardboard Scratcher Grand 47x24,5cm with Catnip

 • Gemaakt van stevig karton
 • Voorzien van Catnip
 • Past in ieder interieur

Bekijk product

Ben je niet op zoek naar speeltjes, maar naar voeding of supplementen voor je kat? Ook daarvoor kun je bij Poezenbazen terecht. Ook bestel je bij ons de beste katten verzorgingsproducten en de leukste accessoires! Kom je snel (kerst)shoppen?

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering