Je kat laten wennen aan een nieuw huis

Je kat laten wennen aan een nieuw huis

Je bent net verhuisd of gaat binnenkort verhuizen. Dan wil je natuurlijk wel weten hoe jij jouw kat kan laten wennen aan een nieuw huis. Niet alleen jij en andere gezinsleden moeten namelijk wennen aan deze nieuwe omgeving, je dier zal zich ook moeten aanpassen. Jullie verhuizen naar een nieuw thuis en laten daarmee het oude en vertrouwde achter. Met onze tips zorg je ervoor dat jouw kat steeds meer went aan dit nieuwe huis.

Waarom moet een kat wennen aan een nieuw huis?

In het huis waar jullie jaren hebben gewoond, kent jouw kater of poes de weg. Is jouw kat een buitenkat? Dan is de omgeving ook geen onbekende voor jouw diertje. Alles ruikt en voelt vertrouwd voor je huisdier. Als jullie verhuizen, zul je jouw kat dus logischerwijs moeten laten wennen aan het nieuwe huis. Zeker in het begin ruikt niet alles vertrouwd. Misschien neem je wel meubels mee. Dat is fijn, want die ruiken naar jou en je kat. Richt je het hele huis in met nieuw meubilair? Grote kans dat jouw kat nog meer moet wennen.

 

 

Zo kun je een kat laten wennen aan een nieuw huis: onze tips

Hoe kun je jouw kat het best laten wennen aan een nieuw huis? Het belangrijkste is dat je jouw kat een paar weken binnenhoudt, ook als het een buitenkat is. Op deze manier leert de kat het huis helemaal kennen en raakt jouw dier gewend aan en vertrouwd met deze nieuwe woonomgeving. Je kunt jouw kat helpen met het wennen. Hoe? Door de volgende tips op te volgen.

 1. Verspreid vertrouwde geuren in huis

  Neem meubels van het oude huis mee naar het nieuwe huis. Zo ruikt het al vertrouwder voor je kat. Verder kun je de geur van je kat verspreiden. Dit doe je door zachtjes met zachte katoenen doek over je kat te wrijven en vervolgens met deze doek over meubels, wanden en vloeren te gaan.


 2. Houd je kat minstens twee weken binnen

  Zorg ervoor dat je je kat minstens twee weken in huis houdt, zodat je jouw kat eerst goed kunt laten wennen aan het nieuwe huis. Wil je je kat vervolgens naar buiten laten gaan? Ga dan samen naar buiten, zodat je kat zich veiliger voelt en laat deuren openstaan. Zo kan jouw kat makkelijk naar binnen rennen als hij of zij het buiten toch te spannend vindt.


 3. Laat je kat op verkenningstocht gaan door de nieuwe woning

  Zet in huis alle deuren open. Hierdoor kan jouw beestje het hele huis ontdekken. Op deze manier ruikt het huis steeds meer naar je kat én voelt je kat zich steeds meer op zijn of haar gemak in de woning.
 4. Blijf zelf (als het kan) de eerste dagen zoveel mogelijk thuis

  Een goede manier om je kat een veilig gevoel te geven in dit nieuwe huis, is door zelf een paar dagen veel thuis te zijn. Jij bent vertrouwd voor je kat, dus zal je kat ook eerder het huis durven te verkennen. Jij bent namelijk immers in de buurt. Blijf daarom in het begin veel thuis, zodat je kat niet alleen is in een onbekende omgeving.

 5. Geef je kat voor de verhuizing iets kalmerends

  Voor katten bestaan er verschillende supplementen, zowel als aanvulling op vitamines als andere soort aanvulling. Poezenbazen verkoopt diverse supplementen die jou kat wat meer kalmeren als er iets stressvols op de planning staat, zoals een verhuizing. Laat je kat wat meer kalmeren met behulp van HempOne poederAntistressmiddel voor katten of een fijne reismand waar je een dekentje in legt voor een prettige verhuizing van je kat.

Excellent HempOne Powder Hond en Kat

 • Vermindert spanning en stress bij je kat
 • Gemakkelijk te mengen met het voer
 • Smaakt goed en 100% natuurlijk
Bekijk product

Moser Prima Tondeuse

Excellent Antistressmiddel voor Kat

 • Voor stressvolle momenten zoals de feestdagen
 • Het duurt minimaal 14 dagen voordat je kat iets merkt
 • Bevat verschillende vitaminen en mineralen

Bekijk product

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

 • Biedt gemoedsrust
 • Medische kostendekking
 • Financiële bescherming
 • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering