Interactieve voerspellen voor katten: dit zijn de 4 leukste!

Interactieve voerspellen voor katten: dit zijn de 4 leukste!

Wie houdt er niet van een leuk spelletje? De hersens laten kraken, goed nadenken en de juiste oplossing zoeken. Wist je dat er ook spellen en puzzels zijn voor katten? Brain Games waar jouw poes lekker mee aan de slag kan gaan. Een voerpuzzel of spel, speciaal voor katten, is de beste manier om jouw poezenbeest lekker bezig te houden. Tijd om de hersens te laten kraken! In dit blog vertellen wij je over voerpuzzels en voerspellen en zetten wij de vier beste voor je op een rij. 

Intelligentiespel voor katten

Die is niet voor de poes! Maar deze intelligentiespellen wel. Want welk soort kattenras of wat voor soort kat jij ook thuis rond hebt lopen, de intelligentiespellen in dit blog zijn voor alle huistijgers. Met activity games en kattenspeelgoed kun je jouw kat bezighouden en vergroot je de creativiteit van jouw kat. Daarnaast kun je ook de zintuigen stimuleren en werk je ook nog eens aan jullie ‘relatie’. It is bonding time!

Wat zijn de voordelen van een voerspel?

We horen je denken. Is het echt nodig dat mijn kat moet puzzelen? Wanneer jouw kat zichzelf niet kan inhouden en altijd zijn eten naar binnenschrokt, dan is een voerspel de ideale methode om je poezenbeest langzamer te laten eten. Naast het feit dat jouw kat minder snel eet, is hij of zij ook nog eens lekker bezig. Zoals we al zeiden, spelen en actief aan de slag gaan met het voer, zorgt ervoor dat jouw kat net iets meer moeite moet doen om te kunnen eten. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van een voerspelletje. Hieronder zetten wij ze graag voor je op een rijtje:

  • Jouw kat moet actief moeite doen voor zijn eten, dat zorgt voor beweging!
  • Het voorkomt schrokken 
  • Sneller verzadigd waardoor jouw kat ook minder hoeft te eten (ook wanneer jouw kat te zwaar is helpt dit om af te vallen)
  • Stimuleert creativiteit 
  • Prikkelt de zintuigen 
  • Samen spelen maakt jullie band nog beter! #relatiegoals

”Een voerspel is de ideale manier om jouw kat langzamer te laten eten. Minder schrokken en sneller verzadigd!”

En? Hebben wij je al overtuigd waarom een voerspelletje niet mag ontbreken in jouw kattenspeeltjes assortiment? Mocht je in ieder geval op zoek zijn naar een leuk spel voor jouw kat, dan helpen wij je graag verder en zetten hieronder onze top vier voor je onder elkaar:

1. Kattenpuzzel: bord met verschillende spelletjes

Wanneer je gaat zoeken naar puzzels voor katten kom je veel verschillende soorten en maten tegen. Het is een gepuzzel om de juiste puzzel te vinden. Een van onze favoriete puzzel voor katten is het AFP interactief doolhof. Dit bord bestaat uit verschillende kleine onderdelen en puzzels waarmee jouw kat spelenderwijs zijn eten of beloning kan vinden. Je kunt het voer verstoppen in een tunnel, tussen de pinnen leggen of bijvoorbeeld in de bakjes plaatsen. Genoeg verschillende manieren dus om actief te puzzelen en te hengelen naar die ene lekkere snack. Jouw kat dan he;). 

2. Spel met een tennisbal

Nog zo’n enorme favoriet van ons: de AFP interactive fetch’n treat. Stop de tennisbal in het bovenste gat en hij zal samen met het voer gelanceerd worden. Zo kan je kat achter de tennisbal aanrennen en als hij terugkomt ligt er iets lekkers op hem te wachten. We waarschuwen je wel alvast dat dit spel wat oefening vereist, want je zal het wel een paar keer voor moeten doen voor je kat het snapt en zelf het balletje in het bovenste gaatje kan plaatsen. Maar katten zijn slimme wezens, dus ze zullen dit snel oppakken! En een beetje uitdaging is juist leuk toch?

3. Voedseldoolhof voor elke kat

Nog een denkspel voor katten die volgens ons niet gemist mag worden in dit blog: het AFP interactief voedseldoolhof. Dit doolhof is naast droogvoer ook geschikt voor natvoer! Verdeel het voer over het doolhof en je kat mag zelf uitvogelen of hij het voedsel het makkelijkst te pakken krijgt met zijn pootjes, snuit of tong. Om gewenning te voorkomen wordt dit doolhof met twee verschillende borden geleverd! Extra uitdaging dus!

KONG Softies Buzzy Llama EU

AFP Interactief voedseldoolhof

Bekijk product

 

4. Ziet jouw kat ze ook vliegen?

Last but not least, onze allergrootste favoriet: de AFP interactive treat dispenser. Dit ziet er eigenlijk gewoon uit als een leuke speelveer, maar wanneer jouw kat het veertje te grazen heeft genomen zal er een traktatie tevoorschijn komen. Dit speeltje kan je eenvoudig bevestigen op bijvoorbeeld de tafel. Katten zijn gek op mooie veren. Wat een dolle pret wordt dit! 

KONG Softies Buzzy Llama EU

AFP Interactive Treat Dispenser

Bekijk product

 

Nog meer spelletjes voor katten

Voerspelletjes voor katten: een geweldige oplossing om jouw poes lekker te laten bewegen en om te snel eten (schrokken) tegen te gaan. Ook blijft jouw huistijger gestimuleerd om moeite te doen voor het voer of die ene lekker snack. Naast voerpuzzels ontdek je nog veel meer interactieve kattenspeeltjes in onze webshop.

Succes met de voerpuzzel! 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering