Het gevecht tegen vlooien: Kauwtabletten als effectieve oplossing voor katten.

Het gevecht tegen vlooien: Kauwtabletten als effectieve oplossing voor katten.

Mijn kat zit onder de vlooien! Wat moet ik doen?

Vlooien kunnen een ware nachtmerrie zijn voor zowel katten als hun eigenaren. Deze kleine parasieten veroorzaken niet alleen jeuk en ongemak bij onze geliefde harige vrienden, maar kunnen ook leiden tot huidirritatie, allergische reacties en zelfs de overdracht van ziekten. Gelukkig zijn er verschillende methoden om vlooien te bestrijden, en een steeds populairdere optie zijn kauwtabletten voor katten. Laten we eens dieper ingaan op deze handige en effectieve oplossing voor vlooienbestrijding.

Waarom kauwtabletten?

Doordat deze kauwtabletten gearomatiseerd zijn, zijn deze voor de katten veel makkelijker in te nemen. Kauwtabletten voor katten bieden een aantal voordelen ten opzichte van andere vlooienbestrijdingsmethoden. Deze zijn namelijk gemakkelijk toe te dienen in tegenstelling tot sprays of vloeibare middelen en het is een stuk minder stressvol voor jou en je harige viervoeter.

Weg met die vlooien!

Een ander belangrijk voordeel van kauwtabletten is hun effectiviteit. Neem bijvoorbeeld de tabletten van Adtab. De Elanco AdTab kauwtabletten doden vlooien en teken en bieden tot 30 dagen bescherming. De werkzame stof, lotilaner, verstoort het zenuwstelsel van vlooien en teken en doodt ze daardoor snel. Het doodt vlooien die al op je kat zaten binnen 8 uur en het doodt teken die al op je kat zaten binnen 18 uur. Vervolgens kun je nog met de vlooien-en stofkam de vlooien gemakkelijk weghalen. Daarnaast doden sommige kauwtabletten niet alleen volwassen vlooien, maar pakken ook de larven en eieren aan, waardoor herbesmetting wordt voorkomen.

Hou het veilig!

Natuurlijk is de veiligheid van onze huisdieren altijd een prioriteit. Voordat je een nieuw vlooienbestrijdingsproduct gebruikt, is het belangrijk om met een dierenarts te overleggen, vooral als je kat gezondheidsproblemen heeft of andere medicijnen gebruikt. Sommige kauwtabletten kunnen bijwerkingen veroorzaken, zoals braken of diarree, dus het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te volgen en eventuele bijwerkingen te melden aan een dierenarts. De tabletten van Adtab zijn in ieder geval geschikt voor katten en kittens ouder dan 8 weken en die zwaarder wegen dan 0,5kg.

Handig, effectief en stressvrij.

Kauwtabletten voor katten bieden een handige, effectieve en stressvrije oplossing voor vlooienbestrijding. Met hun smakelijke formules en snelle werking maken ze het leven van zowel katteneigenaren als hun harige vrienden een stuk gemakkelijker. Door regelmatig preventieve behandelingen toe te dienen, kun je je kat beschermen tegen vlooien en ervoor zorgen dat ze gelukkig en gezond blijft. Raadpleeg altijd een dierenarts voordat je nieuwe vlooienbestrijdingsproducten gebruikt om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor jouw kat.

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering