Haargroei van een kat na het scheren: vaak duurt het lang

Haargroei van een kat na het scheren: vaak duurt het lang

De dierenarts van jouw poes of kater heeft (een deel van) de vacht geschoren. Dit kan uit medische noodzaak zijn gedaan. Je kat werd bijvoorbeeld geopereerd of er zaten een hoop klitten in de vacht die onmogelijk met een kam of schaar verwijderd konden worden. Jouw Tijger, Simba, Saartje, Ollie, Max of Guus loopt hierdoor noodgedwongen rond met kale plekken op het lijfje. Jij bent natuurlijk benieuwd wat de haargroei van jouw kat doet na het scheren. Is de vacht snel weer hersteld? Ziet de vacht er hetzelfde uit? Is bepaalde verzorging noodzakelijk? Onze poezenexperts vertellen je er alles over!

 

Snelle of langzame haargroei van jouw kat na het scheren van de vacht

De haargroei van jouw kat na het scheren is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe snel of langzaam kattenharen groeien, heeft namelijk alles te maken met de leeftijd, de gezondheid en het ras van je poes of kater. Daarom groeit bij de ene kat de vacht weer sneller aan dan bij de andere. Bij gezonde katten is er vaak sprake van een snellere haargroei – net als bij jongere katten. De haren van oudere of zieke katten groeien minder snel aan. Twijfel je over de haargroei van jouw kat na het scheren van de vacht? Contacteer dan altijd je dierenarts. Die kent jouw kat en kan de situatie goed inschatten.

 

 

Scheeralopecia: kale plekken na het scheren van je poes of kater

Over scheeralopecia bij katten is nog zeer weinig bekend. De reden hiervoor is dat het zelden voorkomt, maar er zijn wel gevallen van bekend. Bij scheeralopecia is de haargroei van je kat na het scheren gestopt. Je ziet geen nieuwe haren terugkomen. Hoe dat kan, weten we op dit moment nog niet. Wel is het zo dat je katten niet zomaar moet scheren, want het is slecht voor de huid van je kat. Is een deel van de vacht geschoren uit noodzaak en is er sprake van kaalheid na het scheren? Vaak herstart de haargroei uiteindelijk toch nog na zes tot twaalf maanden. Heb dus vooral nog even geduld met de vacht van je poezenbeest.

 

 

Verzorg de vacht van je kat goed voor de beste gezondheid

Je mag een kat niet zomaar scheren. Is dit toch noodzakelijk om te doen? Zorg er dan voor dat je een goede tondeuse in huis hebt of schakel de dierenarts in voor deze taak. Als je zelf een deel van de vacht gaat scheren, kun je hiervoor het best een tondeuse van Moser gebruiken. Zo verkopen we bij Poezenbazen meerdere tondeuses, waaronder de Moser Prima Tondeuse en de Moser Arco Pro Tondeuse met accu. Uiteraard koop je ook andere verzorgingsproducten voor je poes in onze webshop. We hebben een zeer breed assortiment. Mis je bepaalde artikelen? Laat het ons weten. We kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Moser Prima tondeuse voor katten

  • Stil design
  • Draadloos of met snoer
  • Gaat 100 minuten mee

Bekijk product

Arco Pro tondeuse accu

  • Werkt op accu
  • 0.7 - 3 mm scheerhoogte
  • 40 mm scheerbreedte

Bekijk product

 

Shop alles voor de verzorging van jouw poes

Duik in ons grote aanbod en koop alles wat jij nodig hebt voor de verzorging van je poes. Zo kun je de haargroei na het scheren van je kat zo goed mogelijk laten verlopen. Natuurlijk verkopen we meer dan verzorgingsproducten. Koop ook het lekkerste kattenvoer, zachte kattenmandjes, de leukste kattenspeeltjes en meer! Vandaag besteld is zo snel mogelijk verstuurd.

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering