Een kattenverzekering voor jouw kat? Wij vertellen je er alles over!

Een kattenverzekering voor jouw kat? Wij vertellen je er alles over!

Je ziet het steeds vaker voorbij komen. De mogelijkheid om een huisdierenverzekering, of nog specifieker, een kattenverzekering voor jouw kat af te sluiten. Overweeg je om dit te doen, maar heb je nog geen idee hoe-en-wat? Poezenbazen helpt! Wij leggen je in dit blog alles uit over de inhoud van een kattenverzekering, waar je op moet letten en de verschillende mogelijkheden. 

Een kattenverzekering afsluiten: is het noodzakelijk?

Je hoopt het nooit mee te maken, maar net zoals mensen kunnen ook katten ziek worden. Ook kan er een ongeluk(je) gebeuren. In dat geval wil je natuurlijk dat jouw kat de beste zorg krijgt die mogelijk is. Wat je kunt doen is geld opzij leggen voor preventieve kosten en vaccinaties. Helaas kunnen de kosten bij de dierenarts erg hoog oplopen wanneer je kat onverhoopt zieker wordt dan je had ingeschat.

Om deze kosten te dekken kun je kiezen voor een kattenverzekering. Je betaalt dan een vast bedrag per maand voor bijvoorbeeld onverwachte bezoeken aan de dierenarts. Onverwachtse bezoeken aan de dierenarts gaan vaak gepaard met röntgenfoto’s, echo’s en er wordt vaak een bloedonderzoek gedaan. Ook wanneer jouw kat een operatie onder narcose moet ondergaan of je kiest voor euthanasie, kunnen de kosten aardig oplopen. Met een kattenverzekering zijn deze zaken allemaal gedekt.

Wat zijn de voordelen van het afsluiten van een verzekering voor jouw kat?

We weten allemaal dat sparen niet altijd gemakkelijk is. Om hoge dierenartskosten te kunnen betalen, dien je strikt te zijn in het bedrag dat je weglegt. Ook moet je niet onderschatten hoe hoog de kosten op kunnen lopen. Een verzekering afsluiten voor jouw kat kan dan ideaal zijn. Je betaalt een vast bedrag per maand en jouw kat is verzekerd van een breed scala aan onverwachte behandelingen en medicijnen.

Daarnaast is het een voordeel dat vrijwel alle kattenrassen verzekerd kunnen worden. Ook heb je vrije keuze in dierenarts. Zo kun je altijd naar de dierenarts waar een goed gevoel bij hebt, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over kosten die te hoog oplopen.

Waar moet je op letten bij een kattenverzekering?

Wanneer je een kattenverzekering gaat afsluiten is het belangrijk om je van te voren goed in te lezen. Het is bijvoorbeeld verstandig om jouw kitten zo jong mogelijk te verzekeren. Zo heb je direct zekerheid dat jouw kat bij onvoorziene dierenartsbezoeken goed geholpen wordt. Ook heeft het verzekeren van een jonge kat als voordeel dat de premie dan laag is. In principe is jouw kitten bij geboorte gezond, waardoor er geen uitsluitingen in de verzekeringsdekking aanwezig zijn. Wil je jouw kat op latere leeftijd verzekeren en heeft hij of zij al iets gemankeerd? Dan valt deze aandoening buiten de verzekering. Dat geldt voor alle kattenverzekering aanbieders.

Ook is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende polis- en dekkingsvoorwaarden. Heb je een basisverzekering nodig, of extra dekking voor meer zekerheid? Niet alle behandelingen vallen in de meeste basisverzekeringen. Het reinigen van tanden en kiezen valt hier bijvoorbeeld niet onder. Ook is het per verzekeraar afhankelijk wat de eigen bijdrage is. 

Bij welke verzekeraars kun je jouw kat laten verzekeren?

Je kunt jouw kat bij talloze verschillende verzekeraars laten verzekeren. Misschien heb je al een verzekering bij een maatschappij voor jezelf en kun je heel eenvoudig je kat hier aan toevoegen. Bekende verzekeraars voor huisdieren en specifiek katten zijn bijvoorbeeld:

  • Ohra
  • Reaal Dier & Zorg
  • Petplan
  • Aegon Huisdierenverzekering
  • HEMA Dierenverzekering
  • Inshared Huisdier & Zorg

Check voor het afsluiten van jouw kattenverzekering goed de polis- en dekkingsvoorwaarden en de maandelijkse kosten. Je wilt jouw kat niet onderverzekeren, maar natuurlijk ook niet oververzekeren. Maak bijvoorbeeld gebruik van vergelijkingssites om je zo goed mogelijk te verdiepen.

Is jouw kat al verzekerd?

Heb jij een verzekering voor jouw kat afgesloten? En waarom heb je hier wel of juist niet voor gekozen? Deel je ervaringen met andere Poezenbaasjes op Facebook of in de comments. Check ook onze andere blogs waar onze Catfluencers al hun avonturen met je delen en de beste tips geven!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering