Een kat zelf scheren: mag dat?

Een kat zelf scheren: mag dat?

Jij bent gek op jouw lieve pluizenbol. Tot je grote schrik zie je dat er meerdere klitten in de vacht zitten. Nog erger: er zijn viltplekken aanwezig. Met een poezenkam of speciale kattenborstel probeer je deze plekken voorzichtig uit de vacht van jouw kat te borstelen. Zonder enig resultaat. Redelijk wanhopig overweeg je om je kat zelf maar te gaan scheren. Maar is dat wel toegestaan? Mag je zomaar katten scheren als je de vacht niet ontklit krijgt met een kam, borstel of schaartje? Je leest alles over het zelf scheren van katten in deze informatieve blogpost. Je wilt natuurlijk wel het allerbeste voor jouw lieve diertje!

 

 

Wanneer kun je ervoor kiezen je kat zelf te scheren?

Je kan ervoor kiezen om je kat zelf te scheren. Het is alleen niet de bedoeling dat je je kat scheert zonder grondige reden. Wanneer kun je de vacht van je poes of kater dan scheren? Bijvoorbeeld als er viltplekken of klitten in de vacht aanwezig zijn die je niet uit de vacht krijgt. Overleg altijd eerst met de dierenarts van je kat over wat het beste is voor je lieve viervoeter. Die weet het beste hoe jij jouw kat kunt scheren en of je dit prima zelf kunt doen.

Wanneer scheer je je kat niet zelf?

Vaak scheer je je kat niet zelf. Je mag namelijk poezen en katers niet onnodig scheren. Dit is slecht voor de vacht, de huid en uiteindelijk de gezondheid van je kat. Je scheert je kat dus niet als er hier geen gegronde reden voor is. Twijfel je over het scheren van je kat? Neem dan altijd eerst contact op met je dierenarts, zodat je kunt overleggen over de situatie. Deze dierenarts kan uiteindelijk beslissen welke verzorgingsmaatregelen getroffen moeten worden. Zo kun je de vacht van je kat juist verzorgen en rent jouw diertje binnen de kortste keren weer vrolijk rond.

 

 

Hoe kun je zelf je kat scheren?

Als je zelf je kat gaat scheren na overleg met de dierenarts, heb je wel een goede tondeuse nodig.  Bij Poezenbazen zijn we fan van het professionele merk Moser. Dit is dé ontwikkelaar van tondeuses voor mensen en dieren. Voor dieren heeft het merk een speciale dierenlijn. Je kunt in onze webshop onder andere de volgende tondeuses kopen:

Klik op de bovenstaande producten en ontdek alle voordelen en specificaties van iedere kattentondeuse.

 

Verzorg jouw poes of kater op de beste manier

Jouw kat verdient enkel en alleen de allerbeste verzorging! Ga jij in overleg met de dierenarts je kat zelf scheren? Zorg er dan voor dat je de juiste tondeuse in huis haalt. Deze bestel je in onze webshop samen met alle andere benodigde producten voor de verzorging van jouw kat. Heb je vragen over het verzorgen van jouw poes of kater? Neem dan gerust contact op met onze supportafdeling! We helpen je graag zo goed mogelijk, zodat jouw kat kan genieten van een gezond en plezierig leven.