Dit zijn de 12 leukste kattencafés in Nederland!

Dit zijn de 12 leukste kattencafés in Nederland!

In iedere grote stad is tegenwoordig wel een kattencafé te vinden. Natuurlijk ook in Nederland! Heb je zelf geen kat? Dan duik je gewoon lekker het cafe in voor knuffels en speeltijd met verschillende katten. En ondertussen geniet je van een lekker hapje en drankje. Wie wil dat nu niet? Wij hebben de 12 leukste kattencafés van Nederland voor je op een rijtje gezet!

Kattencafés in Nederland

Het concept ‘kattencafé’ is al in 1998 ontstaan in Taiwan, en is daarna overgewaaid naar (hoe kan het ook anders) Japan. Later zag je ze ook in grote steden zoals Barcelona, Parijs, Londen, Berlijn en New York kattencafés uit de grond poppen. Over de hele wereld genieten mensen maar al te graag van een goede kop koffie en een flinke dosis kattenknuffels. In 2015 werd het eerste kattencafé in Nederland geopend, waarna er vele volgden.

1. Kattencafé Poespas - Leeuwarden

In dit gezellige kattencafé in Leeuwarden wonen maar liefst 7 verschillende katten. Poespas biedt mensen met een beperking een leuk dagprogramma en werken in verschillende rollen, zoals de bediening of in de keuken. Natuurlijk verzorgen zij met liefde alle katten bij Poespas. In dit gezellige café draait het om verbinding. Je kunt er genieten van een lekkere lunch of een goede kop koffie!

2. Kattencafé Op z'n kop - Groningen

Ook bij kattencafé Op z'n kop in Groningen wonen 7 katten, allemaal uit het asiel. Zo kun je heerlijk knuffelen met Bowie, Timon, Lientje en de rest. Bij Op z'n kop organiseren ze regelmatig leuke evenementen, zoals Cats & Yoga en een heuse filmavond. Ben je wat onzeker over hoe je welke kat het beste kunt benaderen? Op ieder tafeltje kun je een informatieboekje vinden met karaktereigenschappen van alle katten. Handig!

3. Kattenbrasserie Sam & Moos - Assen

Nog meer knuffels! Bij Kattenbrasserie Sam & Moos in Assen is het iedere dag een feestje. Je kunt hier op je gemakje lunchen in een apart gedeelte van de brasserie, zodat Marley het kaas niet van je brood eet. Vervolgens kun je daarna spelen en kroelen met de 6 'tijgers' die hier wonen. Je geniet bij Sam & Moos van taart, heerlijke salades en verschillende drankjes.

4. Kattencafé Skatjes - Zwolle

In het mooie Zwolle vind je kattencafé Skatjes! Ook hier zijn een aantal wollige vriendjes dagelijks aanwezig om te knuffelen en spelen. Tijdens het knuffelen door kun je genieten van lekkere sandwiches en salades. Dit sfeervolle café is zeker een bezoekje waard, of twee, of drie…

5. KatDeau - Hengelo

Ben je dol op katten, maar vind je de haren niets of ben je zelfs allergisch? Dan ben je bij KatDea in Hengelo aan het juiste adres! In dit kattencafé kun je alleen maar naaktkatten vinden, de Sphynx om precies te zijn. Zo kun je toch genieten van alle kattenknuffels, zonder je zorgen te maken over je allergie. Naast een cafe is KatDeau ook een cadeau artikelen winkel. Vergeet dus zeker even niet rond te kijken of je nog een leuk cadeau mee naar huis kunt nemen!

6. Kattencafé Balthazar - Nijmegen

Lekker genieten van tosti's, taartjes en andere lekkernijen. Kattencafé Balthazar in Nijmegen doet er alles aan om je een smakelijke en gezellige middag te bezorgen. Natuurlijk door de 6 lieve katten die er vrolijk rondhuppelen en de nodige aandacht opeisen. Wees dan ook niet verbaasd als ze even aan jouw bord komen snuffelen!

7. Kattenparadijs Mispoes - Den Bosch

Bij kattenparadijs Mispoes in Den Bosch kun je niet alleen maar lekker eten en drinken en knuffelen. Alles wat je ziet in dit café is namelijk te koop. De stoel waar je op zit? Die kun je zomaar meenemen! Dit unieke concept maakt een middagje uit lunchen direct een middagje shoppen. En ondertussen ook nog eens met katten knuffelen. Meer heeft een mens toch niet nodig?!

8. Sophie Kattencafé - Leiden

Sophie Kattencafé voelt aan als een huiskamer. Je ploft gezellig neer op de bank of één van de loungestoelen en je zult snel zien dat een paar nieuwsgierige katten je welkom komen heten. Dat alles onder het genot van een bak koffie, een taartje of een complete lunch. Met 8 katten is er altijd wat leuks te beleven!

9. Jippies Kattencafé - Haarlem

Jippies in Haarlem is ook al zo'n gezellig knus plekje. Alle katten in dit café komen uit het asiel of tehuizen. Zoek een lekker plekje uit, want er staan overal banken en stoelen. En dan kan het knuffelen en spelen beginnen! Vergeet niet om ook wat lekkers van de menukaart uit te kiezen natuurlijk. Ben je in Haarlem? Dan moet je zeker een bezoekje aan Jippies Kattencafé niet overslaan!

10. Kattencafé Kopjes - Amsterdam

Kattencafé Kopjes is het allereerste kattencafé van Nederland. Opgericht in 2015 en gevestigd in Amsterdam. Hier wonen 9 katten die maar al te graag genieten van alle aandacht. Je betaalt 3 euro entree en vervolgens kun je 2 uur lang knuffelen met alle katten. Voor de lekkerste zoetigheden ben je hier ook aan het juiste adres!

11. Kattencafé The Coffee Cat - Almere

In Almere kun je genieten van een hapje en een drankje en ondertussen de grappige capriolen van de katten die rondlopen bij kattencafé The Coffee Cat bekijken. Of lekker knuffelen natuurlijk! Alles om jouw kattenhart bij op te halen. Als je in de buurt bent van Almere is The Coffee Cat zeker een bezoekje waard

12. Digibeet en Kattencafé - Alkmaar

Het Digibeet & Kattencafé in Alkmaar is een relaxte plek voor mensen en dieren. Het café wordt grotendeels gerund door mensen met een dagbestedingsindicatie. Geniet van de lekkerste drankjes en mooie lunchgerechten. Lekker knuffelen met de katten die er rondlopen moet je ook zeker niet vergeten!

Koffie drinken met een kat op schoot

Dit zijn ze, de twaalf leukste kattencafés in Nederland. Een kop koffie en een stuk appeltaart smaken natuurlijk veel lekkerder wanneer je ondertussen kunt kroelen met katten. Bezoek jij wel eens een kattencafé of mis je er een in dit lijstje? Laat het ons weten in de comments!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering