De 5 leukste katten uit bekende video games

De 5 leukste katten uit bekende video games

Wij katten zijn met grote regelmaat te zien op televisie, in series en natuurlijk films. Soms pakken we zelf een hoofdrolletje mee (denk aan Puss in Boots). Maar vergeet video games niet? Ook hier komen wij katachtigen regelmatig terug.

Wij hebben de 5 leukste katten uit bekende video games voor je op een rijtje gezet.

1. Cat Suit Mario in Super Mario 3D World

Super Mario, wie kent deze populaire game niet? Je hebt echt onder een steen gelegen de afgelopen 40 jaar als je deze game niet kent! In Super Mario 3D World kun je spelen met Cat Suit Mario. Dat klopt, Mario in een kattenoutfit. Leuk, toch?

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Heather (@runningwithscalpels) op

 

2. Meowth van Pokemon

Got to catch 'em aaaaaaall! Het lijkt onze lijfspreuk wel. Eén van de leukste katten in video games is toch wel Meowth, uit Pokemon. Samen met Jessie en James vormt hij het Team Rocket trio. Samen achtervolgen ze Ash, omdat ze eropuit zijn om zijn Pikachu te stelen. 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door James (@james_thief) op

 

3. Nyan Cat op iOS

Nyan Cat is van oorsprong een bekende internetmeme in de vorm van een GIFje. De meme bestaat uit een kat, met het lichaam van een poptart, een sterrenhemel en een regenboog die achter de kat aan zweeft. Nu is Nyan Cat de video game ook te spelen op iOS voor iPhone.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door 이시국 (@2siguk) op

 

4. Sonic Adventure: Big the Cat

Big the Cat is een personage uit de video game Sonic Adventure. Deze grote paarse kat leeft diep in Mystic Ruins. Hij is een goede en sterke vriend van Sonic! Met zijn zachtaardige karakter helpt hij Sonic regelmatig door de video game heen. En wist je dat hij ook deskundige visser is?

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Sonic Fan (@sonicfanpage_5674) op

 

5. Cait Sith in Final Fantasy VII

Het is al even geleden dat deze game uitkwam. In 1997 om precies te zijn op de Playstation 1. We hebben het over Final Fantasy VII! Cait Sith is een kat die op de rug van een gigantische 'Moogle' zit. Hij doet in deze game dienst als waarzegger. Grappig detail: hij gebruikt een megafoon om zijn Moogle instructies te geven.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door

 

De leukste katten in video games

Het maakt niet uit of je een pc, Playstation, Xbox of Nintendo gamer bent. Op ieder platform is er wel een toffe katachtige te vinden. Mis je een kat uit jouw favoriete game in dit lijstje? Laat het ons weten in de reacties hier onder! 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering