Bewezen: jouw kat zou je vermoorden als hij groter was

Bewezen: jouw kat zou je vermoorden als hij groter was

Je houd onvoorwaardelijk van jouw kat, toch? Het blijkt nu dat dat heel anders zit voor jouw kat. Als jouw kat namelijk groter zou zijn dan jij, dan zou hij je hoogstwaarschijnlijk al lang een keer hebben omgelegd.

Onderzoekers proberen het gedrag van huiskatten te begrijpen

In Schotland en Amerika hebben onderzoekers van de Edinburgh Universiteit en de Bronx-dierentuin in New York onderzoek gedaan om zo de persoonlijkheden van huiskatten beter te begrijpen. De persoonlijkheden en gedragskenmerken werden in het onderzoek vergeleken met die van 4 grotere wilde katachtigen. Zo werden alle dieren beoordeeld op: extraversie, mildheid, ordelijkheid, emotionele stabiliteit en intellectuele autonomie.

Wat blijkt?

De onderzoekers ondervonden het volgende: huiskatten zijn dominant, impulsief, neurotisch en onstabiel. Ze vonden dat de persoonlijkheden vooral overeenkwamen met die van de Afrikaanse leeuw en dat huiskatten naar andere katten en mensen angstig, prikkelbaar en agressief zijn. Zo concludeerden ze dus ook dat wanneer huiskatten groter waren, ze hun baasjes waarschijnlijk zouden vermoorden. 

Katten zijn ook nog wel eens aardig

Maar katten blijken toch ook nog aardig te kunnen zijn. De onderzoekers zijn namelijk ook positieve eigenschappen tegen gekomen tijdens het onderzoek. Zo kunnen katten speels, enthousiast en lief zijn. Ook genieten ze ontzettend van je aandacht, soms dan.

Hou je kat dus zo tevreden mogelijk door hem of haar regelmatig te verwennen met heerlijke kattensnacks, een nieuwe kattenmand en de leukste kattenspeeltjes!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering