Automatische voerbak voor je kat: alle tips en tricks op een rij

Automatische voerbak voor je kat: alle tips en tricks op een rij

Ben je van plan om binnenkort een weekendje weg te gaan? Of zelfs een paar dagen? Maar kun je jammer genoeg geen oppas vinden voor jouw kat? No worries! Met een automatische voerbak voor je kat kun je met een gerust hart een paar dagen er tussenuit terwijl jouw kat door middel van een automatische voerbak gewoon zijn of haar eten krijgt. Nieuwsgierig? Wij vertellen je alles over de automatische kattenvoerbak in dit blog. 

Automatische voerbak kat 

We kennen natuurlijk allemaal de gewone voerbak voor de kat. Maar wist je dat er ook automatische voerbakken voor katten bestaan? Heel handig wanneer je besluit om last minute een weekendje weg te boeken.

Met een automatische voerbak zorg je ervoor dat jouw kat op tijd zijn of haar eten krijgt. De kattenvoerautomaat vul je met kattenvoer totdat hij vol is. Vervolgens stel je de timer van de automatische voerbak in. De voerbakken zijn vaak tot 48 uur instelbaar. Het is dus belangrijk om goed te plannen en ervoor te zorgen dat je op tijd weer terug bent om je kat eten te geven. De automatische voerbak werkt op batterijen, de voerbak hoeft dus niet in de buurt te staan van een stopcontact. 

Extra handig: een aantal voerdispensers hebben een meegeleverde ijspack die je eronder kunt leggen. Zo blijft het natte kattenvoer lekker koel. 

Slimme programmeerbare voerautomaat voor katten

Zeg eens eerlijk, mag jouw kat wel een kilootje minder wegen? Ook daarvoor is een voerautomaat ideaal. Wist je dat katten namelijk zelf niet weten wanneer ze teveel eten? Met de slimme voerbak van Petoneer bespaar je tijd, doordat de voerautomaat automatisch portie’s voor je katten afmeet en toedient.

Om de paar dagen hoef je alleen maar de automatische voerbak bij te vullen. Gelukkig verstopt de automatische voerbak niet, door de unieke laser- en rotatietechniek binnenin. Hierdoor kun je veilig weg van huis zonder je zorgen te hoeven maken over de veiligheid van jouw honden of katten.

Slimme voerautomaat voor katten

Kattenvoerautomaat met smartphone bedienen

De automatische voerbak voor katten van Petoneer is bovendien extra handig, omdat hij met je smartphone bestuurbaar is. Zo kun je voor jouw kat met overgewicht bijvoorbeeld een eetplan instellen. Ook heeft deze slimme voerbak voor katten een cameramodus. Zo krijg je automatisch een melding wanneer jouw poezenvriend eet, of wanneer het voer bijna op is.

In de app kun je ook handmatig de smart voerbak een extra voeding laten geven. Jouw katten krijgen dan direct een belletje te horen. Hierdoor weten ze precies wanneer het eten gereed is! De camera beschikt over HD kwaliteit en een nachtmodus waardoor jij jouw katten altijd goed kunt zien.

More fun: je kunt met de camera in deze voerbak een film opnemen of foto’s maken en via de microfoon en speaker zelfs communiceren met jouw kat.

Automatische drinkfontein voor katten

Naast voerautomaten voor katten zijn er overigens ook automatische drinkfonteinen voor katten. Deze slimme drinkfontein heeft een waterreservoir van 2 liter, dat genoeg is voor meerdere dagen. Met een meegeleverde app kun je het waterniveau en de water zuiverheid van de smart drinkfontein bekijken. Ook erg handig dus als je een paar dagen op reis gaat. 

Drinkfontein kat

Voerautomaat voor katten kopen

Wil je een voerautomaat voor katten kopen? Dan ben je bij Poezenbazen aan het juiste adres! Wij hebben ze namelijk in diverse soorten en maten. Wat dacht je van de Trixie tx1 automatische voerdispenser? Of koop een extra slimme voerautomaat van Petoneer! 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering