5 katten die het internet veroverden met een videobomb

5 katten die het internet veroverden met een videobomb

Katten en internet zijn als Bassie en Adriaan: onafscheidelijk. Van kattengifjes en memes tot katten die met domino spelen. Het internet staat vol met digitaal vermaak met een hoofdrol voor poezen. Kateigenaren weten als geen ander dat katten hun eigen streken en grappen hebben. Zo staan ze ook wel eens ongewenst op jouw foto of video. In dat laatste geval heet dat een videobomb. Onze catfluencers struinden het internet af en verzamelden deze 5 opballende videobombs van een kat.

Dan heb je ballen hoor!

We vallen direct met de deur in huis met een perfect schoolvoorbeeld van een videobomb. Een videobomb is namelijk niet alleen het onverwacht in beeld verschijnen op een video, maar vaak doe je dit ook op een gekke, grappige of opvallende manier. 

Terwijl de beste man een nummertje probeert op te nemen, heeft zijn kat duidelijk andere plannen. Het maakt de video in ieder geval een stuk interessanter (of juist niet). Let op: niet voor gevoelige kijkertjes!

Het nationale nieuws verstoren

Videobombing mag dan een Engelse term zijn; het is inmiddels overgewaaid naar Nederland en België en ook onze katten maken er gebruik van. Eentje durft het zelfs aan om op live televisie een nieuwsuitzending van zijn baasje en NOS-verslaggever Sander van Hoorn te verstoren. +1 voor het lef van deze kat. -1 voor het taalgebruik van de NOS-verslaggever. Zouden wij nooit doen.  

Alles voor de likes

Niet iedere video op TikTok is een one-take. Dat ondervinden zelfs de grootste TikTokkers. Een daarvan is Nasty Naz. Met een slordige 11,7 miljoen volgers een grote speler in de wereld van TikTok. Zijn kat heeft daar duidelijk lak aan en verpest de video van zijn baasje. Of juist niet? Deze video kreeg namelijk 116 duizend likes. Een geslaagde videobomb dus!

@itsnastynaz

My Cat Video Bombed The Beginning...

Yo ga weg!

De ene kat is heel speels en actief, terwijl de ander liever lui dan moe is. Deze kat is zeker van het tweede kaliber. Terwijl haar poezenbaas zich in het zweet werkt met een inspannende yoga-oefening, besluit deze kat ook te laten zien waar ze goed in is. En daarbij pakt ze graag alle spotlights. 

Omgekeerde videobomb

Bij deze video zijn de rollen omgedraaid. Deze video video draait namelijk volledig om de kat en je kunt je eigen video niet videobomben. Anderen kunnen dat wel en die maken daar maar al te graag gebruik van en eisen de aandacht volledig op. ‘Are you TikTokking to me?’ 

@thewitchpsychic

Betty the chicken video bombs Tro the cat ##chickenlovers ##threeleggedcat ##petchicken

♬ original sound - user65205907

Ben jij wel eens gevideobombed door jouw kat of heb je een andere opvallende of hilarische video van je poes? Stuur hem in via een Messenger-bericht op Facebook of slide hem in onze DM op Instagram. Wie krijgt jouw kat zijn of haar internet fame in ons volgend overzicht!

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering