4 redenen om je kat mee te nemen op wintersport

4  redenen om je kat mee te nemen op wintersport

Het wintersportseizoen is in volle glorie aan de gang en wij vinden dat je jouw geliefde kat(ten) dan niet zomaar thuis kunt achterlaten. We gaan zelfs heel graag mee, want we lijken soms wel ongeïnteresseerd en lui maar dat is allemaal zodat we los kunnen op wintersport. Je vraagt je af waarom je je kat mee moet nemen? Snappen we wel! Daarom leggen we het hier uit.

1. Katten en sneeuw zijn een hilarische combinatie

Of we sneeuw wel leuk vinden? We houden er niet allemaal even veel van, maar de meeste wel hoor! Soms kost het gewoon even wat tijd om te wennen aan die koude witte poeder. Maar als we het eenmaal gewend zijn, hebben we de tijd van ons leven. Kijk maar!

2. We zijn allesbehalve saai op wintersport

Thuis zijn we misschien niet altijd de meest gezellige huisdieren. Vaak liggen we te slapen om vervolgens wakker te worden om te eten, even te spelen en daarna liggen we weer te slapen. Je verwacht het dus misschien niet, maar op wintersport zijn we allesbehalve saai.

Misschien denk je dat een hond veel leuker is om mee te nemen op wintersport. Je kunt dan met ze wandelen, skiën, sleeën en vaak vinden ze sneeuw prachtig. Maar ook katten hebben er een jasje van!

3. We zijn van alle markten thuis

Heb je wel eens gehoord van een sledekat? Je hebt dus al gezien dat we kunnen sleeën, maar als we zin hebben, zijn we ook inzetbaar als sledekat! Jesper is hierom zelfs wereldberoemd geworden. Hij kwam meerdere keren in het nieuws en daarmee mogen we hem ook de welverdiende titel catfluencer geven.

Geloof je ons niet? Check het zelf maar!

4. We zijn super skattig met skibril

Jullie pakken je altijd helemaal in als je de kou in gaat op wintersport, toch? Wij dus ook! We dragen dan een lekker warm jasje en zelfs een echte skibril om ons te beschermen tegen de kou en te zorgen dat er geen witte poeder in onze ogen vliegt als we druk aan het sleeën of skiën zijn.

Hebben we je overtuigd en neem je ons mee? Zorg dan wel dat je onze 'papieren' meeneemt en dat we alle benodigde inentingen hebben gehad. Anders krijgen we problemen bij de grens. En als je dan toch kijkt naar mogelijkheden om ons te vervoeren, investeer dan ook even in een goede reismand

KONG - Kattenmand - 2-In-1 Pet Carrier and Travel Mat - 46 x 33 x 29 cm - tot 8 kg

  • Multifunctioneel: draagtas en reismat
  • Comfortabele mat, vermindert stress door reizen
  • Geschikt voor alle mogelijke vervoerswijzen

Bekijk product

Dit kun je doen als je ons thuis laat

Laat je ons toch liever thuis? Zorg dan voor een goede oppas! Je kunt je vrienden of familie vragen om op ons te passen of je kunt ons naar een kattenhotel brengen. Dan zijn we ook lekker even op vakantie! Toch vinden we dit niet altijd even prettig en kan het zijn dat we erg gestrest terugkomen van zo’n kattenhotel. Het is vaak het best om ons gewoon thuis te laten en te zorgen dat iemand iedere dag onze boodschappen komt opruimen en ons eten geeft.

Neem jij je kat mee op vakantie? We zijn benieuwd. Laat het ons weten in de comments!

 

Verzeker jouw kat of poes vandaag nog!


Met een kattenverzekering dek je jezelf (en je kat) tegen kosten bij ziekte, een ongeval of andere gezondheidsproblemen van je kat. Zo betaal je maandelijks een relatief laag bedrag en verzeker je je kat tegen hoge ziektekosten. Voorkom problemen, sluit een verzekering voor je kat af!

Voordelen van een kattenverzekering:

  • Biedt gemoedsrust
  • Medische kostendekking
  • Financiële bescherming
  • Preventieve zorg

Vind jouw ideale verzekering