Open kattenbak

20 Product(en)

Een kattenbak is echt onmisbaar voor jouw poezenvriend. Shop daarom hier de beste open kattenbakken!

Sorteer op:

Open kattenbak kopen

Ben je op zoek naar een goede kattenbak? Maar weet je niet of je een open of gesloten kattenbak moet kopen? Wij leggen het je uit! Ook vertellen welke benodigdheden je nog meer nodig hebt en hoe je een open kattenbak het beste schoon maakt. Lees verder!

Een open of gesloten kattenbak?

Het verschilt per kat of ze hun behoeftes liever op een open of gesloten kattenbak doen. Hier kom je al snel achter als ze kitten zijn. Doet jouw kitten makkelijk zijn behoefte wanneer er geen privacy is? Dan past een open kattenbak het beste bij jouw kitten. Merk je dat je kitten hier moeite mee heeft? Dan is een gesloten kattenbak een goede kattenbak voor jouw kat.

Wat zijn de voordelen van een open kattenbak?

  • Toegankelijker voor jouw kat
  • Sneller schoon te maken
  • Je kunt makkelijk de kattenbakvulling bijvullen of vervangen

Wat heb ik nog meer nodig voor een kattenbak?

  • Een koolstoffilter: dit filter neutraliseert vieze geurtjes uit de kattenbak, dus die wil je zeker niet missen! Let op: vergeet dit koolstoffilter niet te vervangen met enige regelmaat. Anders heeft het filter niet veel nut.
  • Kattenbakschepje: met een kattenbakschepje kun je de uitwerpselen makkelijk uit de kattenbak scheppen.
  • Kattenbakvulling: de keuze aan kattenbakvulling is enorm. Denk aan: kattengrind, kattengrit, kattenbakkorrels of kattenbakzand. Maar hoe weet je nou welke kattenbakvulling jouw kat fijn vindt? Dit verschilt per kat. Je kunt dit het beste testen door te kijken hoe je kat reageert op een nieuwe zak kattenbakvulling.
  • Kattenbakmat: het is zeer verstandig om een kattenbakmat onder de kattenbak te leggen. Zo voorkom je dat de kattenbakvulling door je hele huis ligt!

Open kattenbak schoonmaken

Het is erg belangrijk om de kattenbak regelmatig te verschonen. Zo voorkom je geurtjes die je liever niet in je huis wil hebben. Iedere dag moet je de urine en ontlasting uit de bak verwijderen met behulp van het kattenschepje. Daarnaast wordt het aangeraden om de kattenbak minstens één of twee keer per maand grondig schoon te maken. Let op: gebruik hiervoor geen agressieve schoonmaakmiddelen, zoals bleek en chloor, want dit kan gevaarlijk zijn voor je kat. Laat na het schoonmaken met afwasmiddel de kattenbak goed drogen. Hierna kun je het vullen met nieuwe kattenbakvulling.

Open kattenbak kopen bij Poezenbazen?

Op zoek naar een open kattenbak? Bij Poezenbazen heb je keuze genoeg! Bekijk ons assortiment en shop de open kattenbak eenvoudig online. Ook vind je op Poezenbazen andere producten die onmisbaar zijn voor jouw kat, zoals krabpalen, kattenmanden, kattenbakken, kattenbakvulling en kattenhalsbanden