Matatabi stokjes om wild van te worden

Van deze stokjes worden katten helemaal wild! Matatabi is een populair kattenkruid waar katten enorm dol op zijn. Ze worden er een paar minuten super enthousiast van. Dit staat garant voor doldwaas kattenspeelgedrag. Wil je jouw poes eens goed verwennen, dan moet je haar eens verrassen met een Matatabi stokje. Wedden dat ze deze Japanse kattenstokjes purrrfect vind! Niet stiekem zelf op kauwen he ;-)

We vroegen onze catfluencer Boppe wat hij ervaart als hij heeft zitten kauwen op een Matatabi stokje. Catfluencer Boppe: "Wat ruik ik daar nou? Oehhhh... dat kattenstokje is Matatabi! Whuttt!!! Nu moet die handrem er echt bij me af. Ik schroef mijn fun level even op naar 200%!" Het was niet makkelijk met al die lekkere kauwstaafjes voor katten, maar het is Boppe toch gelukt een selectie te maken van de beste Matatabi stokjes. 

Waarom kattenstokjes kopen?

Misschien heb je het al vaker voorbij zien komen, kattenstokjes. Maar, wat zijn kattenstokjes en waarom zou je deze moeten kopen? Matatabi stokjes worden ook wel Japanse kattenstokjes genoemd. Deze stokjes zorgen ervoor dat jouw kat rustig en ontspannen wordt. Het wordt vooral gebruikt om stress bij katten te voorkomen of weg te nemen. Door het kauwen op de Matatabi stokjes worden katten rustig en raken ze afgeleid van spanning. Dus af en toe een stokje voor jouw poes doet wonderen. Chill out en lekker relaxed, dat is toch wat elke poes wilt? 

Matatabi kan ook helpen bij stressvolle situaties voor jouw kat. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe kat in huis, wanneer je naar de dierenarts toe gaat of wanneer er veel vuurwerk is. Kattenstokje van Matatabi zorgen voor ontspanning en afleiding. Easy as that!

Wat is Matatabi?

De Matatabi stokjes komen van de Matatabiboom. Deze boom is vooral te vinden in China en Japan, vandaar ook dat deze kattenstokjes vaak Japanse stokjes of Japanse kattenstokjes worden genoemd. Door het klimaat maakt de boom een speciaal stofje aan dat alleen voorkomt in deze stokjes. Dit speciale spulletje heet Matatabi Lacton en heeft ook als naam de Silver Vine, Japanse Catnip of kattenkruid. En ook al ziet het stokje eruit als zoethout (ken je die stokjes nog van vroeger?) Deze zijn echt alleen voor je kat. Dus niet stiekem zelf gaan zitten snoepen;)

Welke Matatabi kattenstokjes moet ik kiezen?

Je ziet waarschijnlijk door de Matatabibomen het bos niet meer. Zoveel soorten stokjes en Matatabi speelgoed heb je misschien nog nooit bij elkaar gezien. Poezenbazen heeft voor iedere poes wel een stok. Naast Japanse stokjes hebben we ook speciaal speelgoed met Matatabi kruid. Zorg ervoor dat je altijd een stok achter de deur hebt wanneer jouw kat wel wat rust en ontspanning kan gebruiken. 

Ben je basic? Dan kies je gewoon voor puur natuur, de Trixie Matatabi kauwstaven. Deze Japanse kattenstokjes zijn 100% natuurlijk en zijn ook goed voor het gebit van je kat. Wil je jouw kat wat meer uitdaging geven? Dan is de Trixie Matatabi Halter een leuk alternatief. Dit speelgoed is ook perfect tegen de verveling, een win-win situatie dus.

Naast de stokjes en speelgoed kun je ook kiezen voor Trixie Matatabi Strooibus kattenkruid. Dit strooigoed is ideaal voor speel- en chillplekken waar je kat graag ligt uit te rusten. Laat je poes helemaal tot rust komen met Matatabi strooigoed kruiden. Zoals je begrijp hebben we genoeg soorten Matatabi producten waar elke kat wild van wordt. Matatabi stokjes to the rescue! 

Nog meer spullen waar je kat goed op gaat?

Van kattenspeeltjes tot aan kattenmanden: Poezenbazen heeft het leukste online assortiment aan producten voor jouw kat. Ook voor een krabpaal, kattensnacks of kattenvoer ben je in onze kattenwebshop aan het juiste adres! Poezenbazen is de online webshop voor alle kattenspullen die je maar kunt bedenken. 

Benieuwd naar onze catflueners? Houd Boppe's avonturen dan ook zeker in de gaten via ons blog, Facebook, Instagram en Pinterest.