Laserlampje of laserpen voor je kat kopen?

9 Product(en)

Ben je op zoek naar een laserpen of een laserlampje voor je kat? Bij Poezenbazen hebben we een divers assortiment aan toffe laserlampjes voor katten. Bekijk het aanbod en koop direct een laserpen voor je kat!

Sorteer op:

Laserpen of laserlampje voor je kat

Met een laserpen of een laserlampje kun je je kat uren vermaken. Een laserlampje is namelijk een perfect kattenspeeltje waarmee je het jachtinstinct van je kat kunt stimuleren. Het laserlampje zet je aan en vervolgens kan de jachtsessie beginnen. Schijn het licht van de laserpen bijvoorbeeld op de muur of bang en jouw poes of kater gaat er waarschijnlijk meteen achteraan.

Bij Poezenbazen kun je laserlampjes kopen van merken als Petcomfort, Trixie, Petoneer, Frolicat en Meowee.

Waarom vinden katten laserlampjes leuk?

Een laserpen is een populair kattenspeeltje. Wanneer je met je kat en een laserlampje gaat spelen denken katten maar één ding: de ongrijpbare laserstraal te pakken krijgen. Dit gedrag komt voor uit het jachtinstinct van de kat. Buiten jagen katten namelijk ook op vogels, kikkers en muizen. Bewegende objecten, zoals een laserstraal uit een laserpen zien katten dus als een prooi. 

Een laserlampje wakkert dus het jachtinstinct van een kat aan. Een laser weet een kat dus enorm te triggeren. 

Zijn laserpennen gevaarlijk voor katten?

Vaak zijn de meningen wat verdeeld als het gaat om laserpennen voor katten. Zo is er een groep mensen die laserlampje ongeschikt vinden voor katten. Een andere groep ziet juist de lol van een laserpen wel in. Het is echter belangrijk dat je ervoor zorgt, dat als je met een laserlampje en je kat speelt, je duidelijk maakt wanneer het spelletje klaar is. Net als bij honden vinden ook katten het moeilijk om te stoppen als zij jagen op een laserstraal. Zo doen katten er echt alles aan om de laserstraal te pakken krijgen. Belangrijk is dus om ervoor te zorgen dat je het laserlampje opbergt voor de ogen van de kat, zodat hij of zij ziet dat het spelletje klaar is. Wanneer je dit niet doet kan dit behoorlijk frustrerend zijn voor je kat, omdat hij de prooi 'de laserstraal' dus niet te pakken krijgt. 

Tip: schijn nooit met de straal van het laserlampje in de ogen van de kat. 

Laserlampje kat

Kun je een laserlampje dan beter niet gebruiken voor je kat? Het is geen probleem om je kat te vermaken met een laserlamp. Maar zorg ervoor dat het een leuk spelletje is. Leg bijvoorbeeld kattenspeeltjes neer zoals een muis of een pluche beer en schijn hier het lampje op. Zo kan je kat daadwerkelijk iets 'vangen' wat hem of haar weer voldoening geeft. 

Slimme laserlampje voor katten

Nieuw in het assortiment is het slimme laserlampje voor katten van Pentoneer. Met dit speelgoed laserlampje voor katten stimuleer je het achtervolging- en jachtinstinct van katten. Handig is dat je deze laserlamp voor katten automatisch of zelf kan besturen door middel van de meegeleverde app. Super cool, want zo kun je jouw katten ook vermaken als ze alleen thuis blijven.

Laserpen kopen?

Een laserpen kat koop je gewoon bij Poezenbazen! Wij hebben diverse leuke laserlampjes voor katten in het assortiment! Bekijk ze allemaal of bekijk ons uitgebreide assortiment met kattenspeeltjes. Ook voor leuke kattenmanden, krabpalen, kattenbakken of kattenvoer ben je bij Poezenbazen aan het juiste adres!