Wat te doen tegen een kater?

Wat te doen tegen een kater?

We maken het allemaal wel eens mee, een vervelende kater waar je de hele dag last van hebt. Je probeert bij te komen van een avondje stappen en je hebt daarbij geheel onbewust net te veel gedronken met koppijn, duizeligheid en vermoeidheid bij het opstaan. Katers zijn geen pretje en nu wil je je zo snel mogelijk weer lekker voelen.

Wie kan je niet beter advies geven over het bestrijden van een kater dan onze Rode Kater expert Gin. Zelfs zijn naam gaat over drank. Gin doet 5 tips uit de doeken waarmee je snel van je (alcohol) kater af kan komen.

  1. Drink voldoende
  2. Eet een vette hap
  3. Ga naar buiten voor frisse lucht
  4. Speel met je kat (verzet je zinnen)
  5. Probeer bij te slapen

1. Veel drinken (ná het uitgaan)

Een kater ontstaat wanneer de gifstoffen uit alcoholische dranken niet snel genoeg door je lichaam afgebroken kunnen worden en het lichaam last heeft van een vochttekort. Door bij het opstaan direct een paar glazen water, thee of vruchtensap te drinken help je het lichaam te vechten tegen deze gifstoffen. Nog even over vruchtensap, het is heel goed idee om je dorst te lessen met verse vruchtensap, dit bevat veel vitamine C, wat een bewezen werking heeft tegen de gifstofjes.

2. Eet je kater weg

Het slikken van een paracetamol of ibuprofen verzacht het koppijn gevoel tijdelijk, maar is wel slecht voor je lever, zeker wanneer deze druk bezig is alle alcohol af te breken. Je kunt beter de oorsprong van de koppijn aanpakken, dan de pijn te verzachten. Het eten van een koolhydraat- en vetrijke maaltijd of snack helpt bij het detoxen. Vandaag mag je dus zonder gene een kapsalon eten.

Vergeet je trouwens niet je katerige metgezel ook een lekker hapje voor te schotelen? Tip: Geef een blikje verse tonijn, zalm of kip.

Last van een kater?

3. Tijd om te luchten

Als je toch trek hebt in een vette hap… Kijk dan eens buiten hoe de wereld er voor staat. Binnen is ook maar binnen en die schrale lucht die er sinds gisteravond in huis hangt is ook niet al te plezierig om te ruiken. Laat de boel maar even de boel, trek je jas aan en ga eens een luchtje scheppen. Wedden dat je straks minder last hebt van een kater.

4. Verwerk je kater met je kater

Allemaal leuk en aardig dat onze poezenbaas te diep in het glaasje heeft gekeken, maar wij katten moeten nu de hele dag naar een brak baasje aan kijken. Er moet toch met ons gespeeld worden, en we willen wel lekker kunnen eten. Besteed eens wat meer tijd aan je beste vriend en voordat je het weet ben je dat brakke gebeuren helemaal vergeten.

5. Lig op één oor

Slapen, dutten, dommelen, tukken, wij katten zijn er de beste in. Die baasjes van ons gaan altijd meer vroeg uit de veren en komen laat thuis. Van een paar miezerige uurtjes slaap zou ik vanzelf een kater krijgen. Ga vandaag eens wat eerder slapen of probeer tussentijds een dutje te doen, zelf doe ik dat natuurlijk in een mand, want ik hoef niet uit te kateren. Een waarschuwing, je moet niet gaan dromen over drank, want dat levert je een katerige droom op.