Voerpuzzels voor katten: dit is de top 4

Wie houdt er niet van een goede puzzel? De hersens laten kraken, goed nadenken en de juiste oplossing zoeken. Wist je dat er ook puzzels zijn voor katten? Brain Games waar jouw poes lekker mee aan de slag kan gaan. Een voerpuzzel, speciaal voor katten, is de beste manier om jouw poezenbeest lekker bezig te houden. Tijd om de hersens te laten kraken! In dit blog vertellen wij je over voerpuzzels en zetten wij de vier beste voor je op een rij. 

Intelligentiespel voor katten

Die is niet voor de poes! Maar deze intelligentiespellen wel. Want welk soort kattenras of wat voor soort kat jij ook thuis rond hebt lopen, de intelligentiespellen in dit blog zijn voor alle huistijgers. Met activity games en kattenspeelgoed kun je jouw kat bezighouden en vergroot je de creativiteit van jouw kat. Daarnaast kun je ook de zintuigen stimuleren en werk je ook nog eens aan jullie ‘relatie’. It is bonding time! 

Voerpuzzel van Trixie met kat die daarmee speelt

Wat zijn de voordelen van een voerpuzzel?

We horen je denken. Is het echt nodig dat mijn kat moet puzzelen? Wanneer jouw kat zichzelf niet kan inhouden en altijd zijn eten naar binnenschrokt, dan is een voerpuzzel de ideale methode om je poezenbeest langzamer te laten eten. Naast het feit dat jouw kat minder snel eet, is hij of zij ook nog eens lekker bezig. Zoals we al zeiden, spelen en actief aan de slag gaan met het voer,zorgt ervoor dat jouw kat net iets meer moeite moet doen om te kunnen eten. Daarnaast zijn er nog meer voordelen van een voerpuzzel. Hieronder zetten wij ze graag voor je op een rijtje:

  • Jouw kat moet actief moeite doen voor zijn eten, dat zorgt voor beweging!
  • Het voorkomt schrokken 
  • Sneller verzadigd waardoor jouw kat ook minder hoeft te eten (ook wanneer jouw kat te zwaar is helpt dit om af te vallen)
  • Stimuleert creativiteit 
  • Prikkelt de zintuigen 
  • Samen spelen maakt jullie band nog beter! #relatiegoals
”Een voerpuzzel is de ideale manier om jouw kat langzamer te laten eten. Minder schrokken en sneller verzadigd!”

En? Hebben wij je al overtuigd waarom een voerpuzzel niet mag ontbreken in jouw kattenspeeltjes assortiment? Mocht je in ieder geval op zoek zijn naar puzzel voor jouw kat, dan helpen wij je graag verder en zetten hieronder onze top vier voor je onder elkaar:

1. Kattenpuzzel: bord met verschillende spelletjes

Wanneer je gaat zoeken naar puzzels voor katten kom je veel verschillende soorten en maten tegen. Het is een gepuzzel om de juiste puzzel te vinden. Een van onze favoriete puzzel voor katten is het activity fun board van Trixie. Dit bord bestaat uit verschillende kleine onderdelen en puzzels waarmee jouw kat spelenderwijs zijn eten of beloning kan vinden. Je kunt het voer verstoppen in een tunnel, tussen de pinnen leggen of bijvoorbeeld in de bakjes plaatsen. Genoeg verschillende manieren dus om actief te puzzelen en te hengelen naar die ene lekkere snack. Jouw kat dan he;). 

Voerpuzzel van Trixie board

2. Denkspel met tunnels

Nog een toffe puzzel waar jouw huistijger lekker mee aan de slag kan gaan: de activity tunnel feeder van Trixie. Dit denkspel heeft verschillende tunnels die verbonden zijn aan het reservoir. Op deze manier moet jouw huistijger op zoek naar het voer. Fysieke bezigheid en mentale uitdaging staan dus helemaal centraal met dit denkspel voor huistijgers. Je kunt voor een bepaald gedeelte zelf bepalen hoeveel voer er uit het reservoir moet komen. Handig! 

Voerpuzzel met tunnels voor katten

3. Balletje, balletje denkspel voor katten

Nog een denkspel voor katten die volgens ons niet gemist mag worden in dit blog:de Trixie cat activity solitaire. Dit is een denkspel met balletjes en verstopte snacks. Vandaar balletje, balletje, maar toch net even wat anders. Op het plateau van dit spel vind je verschillende balletjes. Onder elk balletje kun je snacks of voer verstoppen. Laat jouw huistijger maar werken om het voer naar boven te toveren. De balletjes in dit spel hebben bovenin een klein gaatje zitten. Hierdoor kan jouw tijger de snacks dus wel goed ruiken. Deze voerpuzzel zorgt voor uren puzzelplezier! Dit is het denkspel voor katten!

4. De voerpuzzel voor grote katten: activity hive snack

Heb jij een grote kat of poes thuis op de bank liggen zoals bijvoorbeeld een Maine Coon? Daar liggen ze meestal, toch? Dan is een van de bovenstaande voerpuzzels misschien wat te klein of te simpel. Je kunt daarom ook kiezen voor een puzzel die net wat uitdagender is en ook geschikt is voor de grote kat. De Trixie cat activity hive xxl laat jouw huistijger vissen naar die beloning. Er zijn verschillende ‘kommetjes’, in de vorm van een honingraat (hello design), waar je snacks of droogvoer in kunt leggen. Door behendigheid kan jouw poes lekker aan de slag om te proberen het voer te pakken te krijgen. #hivefive!

Puzzel voor katten activity hive

Nog meer spelletjes voor katten

Voerpuzzels voor katten: een geweldige oplossing om jouw poes lekker te laten bewegen en om te snel eten (schrokken) tegen te gaan. Ook blijft jouw huistijger gestimuleerd om moeite te doen voor het voer of die ene lekker snack. Naast voerpuzzels ontdek je nog veel meer interactieve kattenspeeltjes in onze webshop. Of wat dacht je van een katten voerbal bijvoorbeeld. Deze speelbal kun je volstoppen met droogvoer of snacks. Zo blijft jouw kat op een andere manier ook lekker bezig en daag je jouw knuffeltijger uit om af en toe even op te staan.

Succes met de voerpuzzel! 

Laat een reactie achter